Over ons

Mijn naam is Charissa Braeken, ik ben 23 jaar en trotse eigenaresse van Charissa's Trimparadijs!

Mijn hele leven ben ik al een dierenliefhebber geweest. Ik heb mezelf altijd zoveel mogelijk bezig gehouden met dieren, voornamelijk honden, katten en paarden.

 

Op mijn 18de ben ik begonnen aan de opleiding dierverzorging die ik 2 jaar later heb afgerond. Via een eerder gelopen stage in een honden trimsalon ben ik erachter gekomen dat ik het werk ontzettend interessant vond, en ben ik daarom begonnen aan de opleiding tot hondentrimmer in Harderwijk om me meer te gaan richten op de vachtverzorging.

De kneepjes van het vak heeft Nicole Wiggers van honden verzorgings intituut te Heerlen me bijgebracht tijdens mijn leuke en leerzame stageperiode.


 In september 2020 heb ik mijn diploma tot hondentrimster behaald en ben ik dus in het bezit van een erkend diploma. Ook heb ik een EHBO- cursus gevolgd voor honden in Harderwijk, en ben ik in het bezit van een certificeerde eenheid hond/kat. Daarnaast heb ik meer kennis opgedaan tijdens cursussen van de rassen Schnauzer, Bouvier des Flandres,Poedel, Labradoodle en Pomeranian en heb ik van deze rassen een apart certificaat. In Augustus 2022 heb ik het certificaat Angst en Agressie in de Trimsalon behaald.

 

Ik heb echt mijn passie gevonden, ik werk elke dag met een big smile. De honden en katten zijn stuk voor stuk hartstikke leuk, en het geeft ongelooflijk veel voldoening om ze weer netjes en verzorgd af te leveren. Ik vind het belangrijk dat je niet alleen een schone en nette hond terug krijgt maar dat de hond het ook naar zijn zin heeft bij mij in de salon. 

 

Hieronder op de foto zie je mij met mijn 2 honden Juul (Jack Russel) en Vyana (Konigspoedel ).

 

Noud Kaesler:

Mijn naam is Noud Kaesler, ik ben 23 jaar en woon samen met mijn vriend en mijn hond Jabba in Heerlen. Ik vind honden geweldige dieren en we kunnen veel van ze leren. Jabba heeft me al vele leerzame lessen geleerd en problemen waar we samen tegenaan liepen heb ik met veel geduld en doorzettingsvermogen weten op te lossen.

 

Omdat ik hier met hem tegenaan liep heb ik verschillende opleidingen over hondengedrag bij Anniek Winters gevolgd. Ik vond het zo leuk dat ik hierna bij een hondenopvang ben gaan werken. Ook heb ik bij het asiel veel honden mogen helpen als vrijwilliger. Ik heb hier vooral geleerd dat iedere hond anders is en andere aandacht nodig heeft.

 

Ik ben op de maandag, woensdag en vrijdagen te vinden in de trimsalon. Ik kijk ernaar uit om al jullie lieve honden te wassen, knippen en verzorgen.