Behandelingen 

Bij iedere behandeling wordt uw dier grondig onderzocht en nagekeken. Zo worden de nagels geknipt, het gebit gecontroleerd, de oren gereinigd wanneer nodig, teken en vlooien verwijdert en bestreden (deze kosten kunnen worden doorberekend) en wordt op verzoek de anaalklieren gecontroleerd. Als finishing touch krijgt uw dier een heerlijk geurtje.

U kunt bij mij terecht voor de volgende behandelingen:

• Knippen
De vacht met de schaar ingekort en/of in model gebracht.
(bijv. Maltheser, Poedel, Boomer, Kruisingen)

 

• Effileren
Met een aan één kant getande schaar wordt de vacht uitgedund en eventueel ingekort. Hierdoor krijg je een natuurlijk effect.
(bijv. Maltheser, Boomer, Bearded Collie, Golden Retriever)

 

• Scheren
Hierbij wordt de vacht met een tondeuse ingekort, de lengte hiervan is afhankelijk van de scheerkop die gebruikt wordt; tussen 1 mm. en 12 mm.
(bijv. Poedel, Kruisingen, andere rassen uit noodzaak of op uitdrukkelijk verzoek.)

 

• Plukken
Een ruwharige hond heeft een dubbele vacht waarvan de bovenlaag er niet vanzelf uitvalt. Deze moet er dus handmatig worden uitgeplukt als deze begint los te laten. Dit dient 2x tot 4x per jaar te gebeuren en is niet pijnlijk omdat deze loszit.
(bijv. Bouvier, Cairn Terrier, West Highland White Terriër)

• Ontwollen
Sommige honden hebben een dikke, wollige ondervacht. Deze wordt met de was- blaas methode eruit gehaald, om klitten en vervilten te voorkomen.
(bijv. Golden Retriever, Labrador Retriever, Berner Sennen, New Foundlander)

 

• Wassen en föhnen
Om de huid en haren goed te reinigen wordt de hond lekker gewassen en gedroogd. Het is ook mogelijk om zelf je hond te komen wassen en föhnen in de salon, meer informatie hierover vind je onder het kopje 'Was- en zelfservice' (Alle rassen)

 

• Kammen/Borstelen

Kammen en borstelen houdt in dat er door middel van de juiste kammen en borstels de vacht van de hond verzorgd en ontklit wordt. Dit lijkt heel eenvoudig, maar is vaak een groot probleem doordat er te oppervlakkig wordt gewerkt. Dit betekent dat de hond er op het oog goed uitziet maar dat er in de ondervacht snel verviltingen plaatsvinden met alle gevolgen van dien.

• Nagels knippen
Nagels knippen gebeurt altijd tijdens de behandeling (mits noodzakelijk). Mocht u het tussendoor nodig vinden de nagels van uw huisdier te knippen, dan kunt u altijd even langs komen.

• Verwijderen van teken en vlooien
Bij een behandeling wordt uw dier grondig gecontroleerd. Wanneer er teken op uw dier zitten, worden deze met een tekentang verwijderd tijdens het wassen. Als er vlooien worden ontdekt wordt uw dier gewassen met speciale vlooienshampoo. Kosten van deze vlooienbehandeling worden aan u doorberekend.


Contact:
Hoofdbank 16
6343-BT Klimmen
Tel: 0616057825
Email: Info@charissastrimparadijs.nl

KvK Nr: 78517990

BTW Nr: NL003341142B86
Openingstijden:

Ma- 8:00 - 18:00
Di- 8:00 - 21:00
Wo- 8:00 - 18:00
Do- 8:00 - 21:00
Vr- 8:00 - 18:00