Behandelingen

Bij iedere behandeling wordt uw dier grondig onderzocht en nagekeken. Zo worden indien gewenst de nagels geknipt en de oren gereiningd. De kat wordt goed uitgekamd en kan gewassen worden. Teken en vlooien worden verwijdert en bestreden (deze kosten kunnen worden doorberekend). Als finishing touch krijgt uw dier een heerlijk geurtje.

De behandelingen worden zonder narcose of andere kalmerings middelen uitgevoerd. Gestreefd wordt naar een rustige en stressvrije behandeling waar het welzijn van de kat altijd voorop staat.

U kunt bij mij terecht voor de volgende behandelingen:

 

• Kammen/Borstelen
Een behandeling die bestaat uit het kammen/borstelen van een kat gebeurt vooral bij de wat oudere, de zieke kat of de te dikke kat. Deze dieren hebben vaak moeite om zichzelf goed te verzorgen. Als de haren uit elkaar gaan staan en wat vettig aanvoelen, dan is een behandeling nodig.

Ook de kortharige kat heeft veel baat bij een goede kam behandeling. Vooral tijdens de rui-periode hebben zowel u als de kat veel last van losse haren. Deze katten hebben in die periode vaak last van haarballen of obstipatie door het teveel aan haren dat zij binnen krijgen via het wassen.

 

• Uitdunnen/ Plukken
Bij katten die weinig tot geen klitten hebben kan de onderwol verwijderd worden. De onderwol is de veroorzaker van de bekende klitten, die zelfs tot verviltingen kunnen leiden. Dit is erg pijnlijk voor de kat, omdat het haar aan de huid trekt en soms zelfs de huid beschadigd.

 

• Scheren
Bij veel ernstige klitten en vervilting is volledig scheren de enige mogelijkheid. Alleen de pootjes en staart worden niet geschoren. Het kopje wordt in model geknipt indien nodig. De ervaring is dat veel katten zich, nadat ze verlost zijn van deze pijnlijke klitten en vervilting, weer lekker in hun vel voelen.

 

• Nagels knippen
Voor elke behandeling kunnen de nagels geknipt worden mits de kat dit toelaat.

• Verwijderen van teken en vlooien
Bij een behandeling wordt uw dier grondig gecontroleerd. Wanneer er teken op uw dier zitten, worden deze met een tekentang verwijderd tijdens het wassen. Als er vlooien worden ontdekt wordt uw dier gewassen met speciale vlooienshampoo. Kosten van deze vlooienbehandeling worden aan u doorberekend.


Contact:
Hoofdbank 16
6343-BT Klimmen
Tel: 0616057825
Email: Info@charissastrimparadijs.nl

KvK Nr: 78517990

BTW Nr: NL003341142B86

Openingstijden:
Ma- 8:00 - 18:00
Di- 8:00 - 21:00
Wo- 8:00 - 18:00
Do- 8:00 - 21:00
Vr- 8:00 - 18:00